بنام خدا
رشته شبکه و نرم افزار/ پایه یازدهم/ درس پیاده سازی سیستمهای اطلاعاتی و طراحی وب/ پودمان سوم/ صفحه 141
مدت زمان تقریبی مطالعه متن : 5 دقیقه
نویسنده: احمد سبزه علی
➖➖➖➖➖➖➖➖
در پودمان دوم با ساخت صفحات وب به صورت ایستا یا ساکن (Static) آشنا شدیم، در پودمان سوم با نحوه ساخت صفحات پویا (Dynamic) آشنا می شویم.
چرا نیاز به ساخت صفحات پویا داریم؟
چون صفحات وب ایستا توانایی پاسخ گویی کامل به نیازهای کاربران را ندارند.
چه نیازهایی؟
ایجاد تارنماهای (websites) خبری، فروشگاه های اینترنتی و آموزش های برخط (Online)، دریافت و ثبت نظر کاربران، و پیرو آن پاسخ گویی، ایجاد محیط های گفتاری و تعاملی به صورت متنی، صوتی و تصویری از ویژگی های صفحات پویا می باشد.
این مدل از تارنماها به روز رسانی و تغییر مداوم نیاز دارند. و در نتیجه برای رسیدن به این مهم نیاز به استفاده از ذخیره سازی داده و اطلاعات در پایگاه داده (بانک اطلاعاتی) می باشیم.
اطلاعات یک صفحه پویا می تواند بر اساس اطلاعات موجود در پایگاه داده، مشخصات بازدیدکننده، زمان بازدید،کشور بازدید کننده و دیگر عوامل می تواند تغییر کند.
نمونه ساده این توضیح را می توانید در باز کردن برخی از سایتها با اینترنت تجربه کنید، مثلا در سایت آمازون وقتی وارد می شوید سایت تشخیص می دهد از کشور ایران وارد شده اید. و یا وقتی وارد سایتهایی مانند Adobe یا Lenovo می شوید به خاطر تحریم ها با تشخیص اینکه از کشور ایران هستید سایت خود را بر روی شما می بندد.
برای ساخت صفحات پویا به چه چیزهایی نیاز داریم؟
استفاده از زبان توصیف محتوای متنی و ... مانند HTML که به صورت مشترک در صفحات وب ایستا نیز به آن نیاز داشتیم.
استفاده از یک زبان برنامه نویسی تحت وب مانند: PHP, ASP.net و ...
استفاده از یک پایگاه داده (بانک اطلاعاتی) تحت وب که مرتبط با زبان برنامه نویسی انتخابی مرحله قبل باشد مانند:
Microsoft Access و Microsoft SQL برای ASP.NET
و MySQL برای زبان PHP
برای زیبا سازی بیشتر و تعامل بهتر کاربران استفاده از زبان CSS, JavaScript
به جهت برنامه نویسی راحت تر و خلاصه و استاندارد استفاده از کتابخانه ها و فریم ورک های زبان های برنامه نویسی که در این کتاب مبحث آن باز نشده است.
وب سرویس هایی که باز بر اساس نوع زبان برنامه نویسی انتخاب می شوند و گاهی به صورت ترکیبی بر روی سرور نصب می شوند که در مباحث بعدی مفصل تر در مورد آن گفته خواهد شد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
پی نوشت : نرم افزارهایی که برای مدیریت بانک اطلاعاتی یا پایگاه داده استفاده می شوند را با مخفف DBMS نامگذاری می کنند که سر نام (Data Base Management System) به معنی سیستم مدیریت پایگاه داده می باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
موفق و تندرست باشید.
➖➖➖➖➖➖➖➖